Kažnjen zbog divljanja kvadom u NP “Tara”

U odeljenju Prekršajnog suda u Bajinoj Bašti izrečena je kazna M.B. iz Novog Sada što je prošle godine divljao po Nacionalnom parku “Tara”.

– Prošle godine smo obavestili javnost je o divljanju ATV vozilom (kvadom) na vidikovcu Banjska stena u zoni Nacionalnog parka Tara gde je zabranjen saobraćaj. Protiv počinioca prekršaja je podneta prekršajna prijava. Prekršajni sud u Užicu, odeljenje suda u Bajinoj Bašti donelo je presudu da je okrivljeni M. B. odgovoran što je dana 05.02.2022. godine u periodu od 12 do 13 časova motornim vozilom ATV КVAD na mestu Gorušice-Okretnica-Banjska stena navedenim vozilom obišao rampu sa vidnim saobraćajnim znakom izričite naredbe „zabrana saobraćaja u oba smera“, koja onemogućava neovlašćeni prolaz motornih i drugih vozila i prevoznih sredstava navedenim šumskim putem. Okrivljeno lice je postupilo suprotno članu 10 stav 1 Pravilnika o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi u Nacionalnom parku Tara i članu 56 stav 4 Zakona o zaštiti prirode čime je učinilo prekršaj iz člana 128 Zakona o zaštiti prirode zbog čega je na osnovu navedenog zakonskog propisa osuđeno na novčanu kaznu – navode u NP “Tara”.

M.B. se fotografijom pohvalio na društvenim mrežama. Kako saznajemo kažnjen je sa novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara.

Autor: LZS, Izvor: NP Tara

Leave a Comment