Kamperi iz Holandije i Slovenije stižu na Zlatibor za prvomajske praznike

Sezona kampera je počela danas, pa je tako i zlatiborski kamp spreman za nove goste. Već za prvomajske praznike najavljena je veća poseta iz Evrope ljubitelja kućica na točkovima.

– Za prvomajske praznike očekuje se veći broj individualnih poseta, a najavljene su i organizovane grupe kada će na kamp pristići gosti iz Netherlands Kamper Club – a (NKC), Kamping asocijacije iz Holandije (ACSI), Senioren Kampeer Club – a, Caravaning Club Slovenia (CCS). Do sada je ugovoreno ukupno 6 organizovanih poseta. Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp „Zlatibor” stiže iz Holandije, Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Takođe na nemačkom tržištu kamp „Zlatibor“ beleži rast i u smislu dolaska novih posetilaca, ali i povratka starih gostiju – kaže Vladimir Živanović, direktor TO “Zlatibor”.

Ovaj kamp ima tri zvezdice koje opravdavaju odlični uslovi i kvalitet usluga. Smešten u prijatnom okruženju nedaleko od centra Zlatibora, a dovoljno izdvojen od gužve, sastoji se od 60 kamp jedinica i više lokacija za šatore, ukupne površine 2 hektara. Posetioci kampa na raspolaganju imaju sve blagodeti Zlatibora, aktivnog odmora, kao i brojnih mogućnosti za dnevne izlete u okolini (Tornik, Mokra Gora, Sirogojno, Stopića pećina…). Zato i nije čudo što iz godine u godinu broj gostiju raste, a prema rečima Živanovića najveća je zasluga što se neprekidno ulaže u taj kamp i promoviše na sajmovima turizma.

Autor: LZS, Izvor i foto: TO Zlatibor

Leave a Comment