Jesenje čarolije ulepšale raspust

Novembarski raspust je prava prilika da se slobodno vreme provede u planinskom pejzažu kakav ima samo Zlatibor. Gold gondola je za najmlađe posetioce pripremila besplatne zabavne, edukativne i sportske radionice Jesenje čarolije koje se realizuju na međustanici. Danas su na programu bili kreativna radionica i jesenji safari, a nesvakidašnji planinski pejzaž i miris borovine podstakli su na druženje i maštovitost.

Foto: Gold gondola

Inspirisani bojama jeseni, učesnici su se prepustili mašti i pravili figurice od lišća, grančica, borovih iglica i drugih prirodnih materijala, a na velikom hamer papiru su nastale jedinstvene kreacije od lišća.

Posle letnjih sadržaja hteli smo i u novembru da obradujemo naše mališane, ali i roditelje koji mogu da se odmore dok se deca zabavljaju. Već od jutros, primetno je da su pretežno porodice u kabinama. Oni uostalom i najviše posećuju Zlatibor i gondolu. Mi smo planirali da kroz „Jesenje čarolije“ mališane upoznamo sa prirodnim lepotama našeg kraja u saradnji sa našim partnerima Parkom prirode „Zlatibor“ i JP „Srbijašume“ od kojih mogu saznati nešto više o flori I fauni ovog dela Srbije. Oni ovde prave herbarijum od biljaka koje su sad aktuelne, a sve to prati edukacija kako možemo očuvati sve što je u prirodi, što je uostalom i u osnovi rada Gold gondole kao preduzeća. Sve ove aktivnosti tokom jesenjeg raspusta su besplatne, a roditelji mogu uživati u ponudi našeg gondola bara. Na međustanici od sadržaja su i tjubing i streličarstvo, a na vrhu Tornika imamo dodatne sadržaje i mislim da upravo porodice, kao i svi posetioci, mogu provesti jedan ceo dan na gondoli“, rekla je direktorka JP „Gold gondola Zlatibor, Bojana Božanić.

Foto: Gold gondola

Jesenji safari je bio prilika da se malim istraživačima kroz šetnju u prirodi i mini izložbu flore i faune zlatiborskog kraja predstave lepote Zlatibora. Gondola je, kao društveno odgvoorno preduzeće, iskoristila raspust da kroz zabavne aktivnosti školarcima približi važnost očuvanja prirode.

Foto: Gold gondola

Naši posetioci su, kroz kreativnost i istraživački duh, pozdravili jesen i poneli najlepše uspomene sa jesenjeg raspusta, a zabavu u prirodi je obogatilo streličarstvo kojem su se obradovali stariji učenici.

Izvor: Gold gondola

Leave a Comment