Jelena Grbović pobednik Festivala pevača “Izvorske kapi- prvi glas Srbije ” Zlatibor 2021

Program “Zlatiborskog kulturnog leta” nastavljen je večeras na Kraljevom trgu kada su se publici predstavili najbolji učesnici takmičenja 3. Festival pevača, “Izvorske kapi- prvi glas Srbije ” koje je ranije danas održano u sali Kulturnog centra na Zlatiboru.

Učesnike je ocenjivao stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih pedagoga: Gordane Goce Lazarević predsednice žirija, Milene Lazarević Popović vokalne solistkinje Rts-a i Radio Beograda i Alekse Nedeljkovića, vokalnog soliste i interpretatora tradicionalnih pesama sa Kosova i Metohije i duhovne pravoslavne muzike. Takmičari su se takmičili u dve kategorije etno i radijsko pevanje.

U kategoriji etno pevanja najbolja je bila Iva Nikolić, a ovogodišnji pobednik u kategoriji radijskog pevanja i laureat festivala je Jelena Grbović. Svi učesnici imali su priliku da se predstave publici jednom numerom i tako pokažu svoj raskošni talenat.

Veliku podršku takmičarima pružila je Goca Lazarević, koja se prisetila svojih početaka kada je bila u sličnoj ulozi kao današnji takmičari, a atmosferu na Kraljevom trgu je dovela do usijanja svojom najpoznatijom pesmom “Vidovdan”.

Zlatiborska publika imala je u ove dve večeri priliku da upozna nove mlade nade izvorne muzičke scene koje su pokazale da će biti dostojni čuvari srpske narodne tradicije.

Organizator  ovog festivala je Udruženje Izvorske kapi iz Aranđelovca, a generalni pokrovitelj je Opština Čajetina uz veliku podršku Turističke organizacije Zlatibor.

Sledeći događaj na programu Kulturnog leta je u ponedeljak 23. avgusta kada će na Kraljevom trgu nastupiti plesna grupa “Una Saga Serbika”.

Izvor: TO Zlatibor

 

 

Leave a Comment