Gondola spremna za zaljubljene na njhov dan

Crvena srca, cveće, bombonjere i romantične figurice u radnjama nagoveštavaju da nam se bliži Dan Svetog Valentina, poznatiji kao Dan zaljubljenih, koji se obeležava 14. februara širom sveta. Želeći da našim putnicima pružimo što više interesantnih sadržaja i lepih uspomena u našu stalnu ponudu smo dodali romantično putovanje.

Savremeno turističko tržište karakterišu sve specifičnije želje koje mi stalno osluškujemo i u tom kreativnom procesu nastalo je romantično putovanje. Doživljaj je ključna kategorija zbog koje nam se putnici vraćaju i zbog toga se trudimo da im na tu potrebu odgovorimo na pravi način. Za godinu dana, od kada je dostupna ova usluga, upravo u ovim kabinama mnogi parovi su obeležili najlepše trenutke u svom životu, a nije ni mali broj momaka koji su zaprosili svoje devojke.

Ukoliko se odlučite da Dan zaljubljenih obeležite romantičnim putovanjem sigurni smo da ćete poneti najlepše zajedničke uspomene. Pored nesvakidašnjeg pogleda na Zlatibor koji pruža Gold gondola, u zakupljenoj kabini očekuje vas prava ljubavna atmosfera. Crvene zavese, slatki zalogaji, šampanjac i ružine latice stvaraju utisak filmskog atmbijenta. Na trasi dugoj devet kilometara, od centra Zlatibora do Tornika, parovi imaju priliku da dožive jedno od najlepših putovanja sa kog će poneti nezaboravne fotografije. O ovome najbolje govore utisci naših putnika.

„Dočekani smo vrhunski jer su gospoda radnici jako prijatni i kulturni. Gondola je bila ukrašena onako kako smo zamislili – muzika, kutija sa slatkišima i šampanjac, a ako vam je hladno imate ćebence. Sve je vrhunski! Na međustanici smo dočekani prijatno i tu smo dobili smo kafu i čaj. Svaka čast.“, kaže jedan od naših putnika.

Romantično putovanje je originalna ideja da iznenadite vašu lepšu polovinu za Dan zaljubljenih, a pre nego što krenete u romantično putovanje Gold gondolom mi vas podsećamo na kratku istoriju ovog praznika.

Legenda kaže da je Valentin poslao oproštajno pismo slepoj tamničarevoj ćerki u znak zahvalnosti za dobrotu koju mu je pokazala dok je bio u tamnici, a ona je nakon toga progledala. Muškarci su od tada svojim damama počeli da šalju pisma, a ljubav je dobila svoj zvanični dan. Sveti Valentin je postao pokrovitelj zaljubljenih u 14. veku i to prvo u Engleskoj i Francuskoj. Već narednog veka zaljubljeni su svoju ljubav iskazivali cvećem, slatkišima i čestitkama. Od devetnaestog veka romantična pisma bivaju zamenjena komercijalnim čestitkama što govori o početku komercijalizacije ovog praznika.

Izvor: JP Gold gondola

Leave a Comment