Film “Zlatibor, planina bogova” oduševio Nišlije

Dokumentarno-igrani film “Zlatibor planina bogova” premijerno je prikazan pred niškom publikom u sredu, 28. februara 2024. godine. U bioskopu Cine Grand u Nišu, film producenta Olivera Paunovića, oduševio je Nišlije, koju su u velikom broju ispratili premijerno prikazivanje ovog filma u njihovom gradu.

Povodom obeležavanja važnog jubileja, 130 godina organizovanog turizma na Zlatiboru, u 2023. godini, Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su, u saradnji sa producentskom kućom City Group iz Niša, pripremili ovaj film. Film prikazuje dugu i bogatu istoriju zlatiborskog turizma i njegov razvoj od drvenih paviljona za smeštaj gostiju do savremenog turističkog centra, sa mnoštvom sadržaja i bogatom turističkom ponudom.

Pozitivni komentari brojnih gledala usledili su odmah po završetku filma. Svi se slažu da ovo filmsko delo, osim što prikazuje svu lepotu zlatiborskog kraja takođe čuva duh i istoriju Zlatiboraca za buduća pokolenja.

Film je sniman tokom 2022. godine na Zlatiboru. Radnju filma izneli su glumci Narodnog pozorišta Užice i proslavnjeni srpski glumac Nebojša Dugalić, koji je svojim glasom i pojavom dao veliki doprinos filmu. Film je rađen po tekstovima Milisava R. Đenića i Snežane Đenić.

Premijeri filma u Nišu prisustvovali su Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, Arsen Đurić, predsednik Skupštine opštine Čajetina, kao i producent Oliver Paunović ispred City Grupe.

Pretpremijerno prikazan na Festivalu turističkog filma u Vrmdži, kraj Sokobanje, ovaj film je, uprkos jakoj konkurenciji, tada osvojio prvu nagradu i Grand Pri za najbolji turistički film.

Nakon premijere u Nišu, film će biti premijerno prikazan u Novom Sadu i Beogradu, a zatim na raznim festivalima u zemlji i inostranstvu, kao i na nacionalnim televizijama.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment