Drinska regata od 20. do 24. jula

Opština Bajina Bašta i Turistička organizacija “Tara-Drina“ ove godine po 28. put organizuju Drinsku regatu, najveću manifestaciju na vodi u ovom delu Evrope. Sa posebnim akcentom na bezbednost svih učesnika Drinska regata ove godine održaće se od 20. do 24. jula, dok je veliki spust Drinom predvidjen za subotu 23. jul. Otvaranje manifestacije planiran je za sredu 20. jula kada će na glavnoj ulici biti organizovan Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakije. Četvrtak je vezan za Perućac i takmičenje u pripremanju riblje čorbe pored reke Vrelo, dok će na gradskom trgu od 18 časova biti priredjen program za najmladje.

U petak će na izletištu Rača pored reke Drine, biti održan veliki solistički koncert Željka Vasića i Ace Lukasa. Most fest i ove godine traje samo jedan dan i na njemu će veliki koncert održati grupe Riblja čorba i Partibrejkersi.

U sklopu programa 28. Drinske regate biće održan osmi skup “Buba kluba Srbije“. Iz cele Srbije ali i zemalja regiona ljubitelji ovih oldtajmera i simbola pop kulture će se družiti i svoje mezimce pokazivati svim posetiocima Drinske regate u Bajinoj Bašti. Sve dane trajanja regate u glavnoj ulici u Bajinoj Bašti održavaće se Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija uz brojne sadržaje za zabavu kao i veliki broj aktivnosti za najmlađe posetioce manifestacije. Ono što posebno naglašavaju u TO “Tara-Drina“ jeste, bezbednost svih učesnika manifestacije i primena svih mera koje nalažu državni organi. U vezi sa tim, Turistička organizacija je preduzela opsežne mere kako bi bezbednost na vodi bila na maksimalnom nivou. Ni ove godine neće biti naplate kotizacija za učesnike spusta.

Izvor: Prva portal Bajina Bašta

Leave a Comment