Dodeljene nagrade na Pozorišnom festivalu Kustendorf

Najbolja predstava 5. pozorišnog festivala Kustendorf je “11 potkošulja” u režiji Sime Đukića Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, saopštio je večeras žiri na ceremoniji zatvaranja.

– Bravo, ljudi. Imali smo četiri igranja i tri nagrade. Koliko li ćemo imati do 25. igranja – rekao je jedan od glumaca iz predstave.

Za najboljeg glumca nagrađen je Veljko Stevanović za tri uloge u ovom komadu, a nagradu Zlatni list primio je reditelj Sime Đuković, student četvrte godine FDU u klasi Egona Savina i Kokana Mladenovića.

– Mislim da je tema kojom se bavi ova predstava važna danas, jer poziva gledaoca da se suoči s tim šta znači ubiti drugog čoveka, onog kog u ratu nazivamo neprijateljem – rekao je reditelj.

Najbolja glumica je Marta Šćekić, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu, za ulogu Fredija u predstavi “Skakavci”. Ansamblu predstave “Životinjska farma” Akademije umetnosti u Beogradu dodeljena je nagrada za scenski pokret, ujednačenost izraza, prilagođenje igre specifičnom ambijentu prave farme, odabir teme i kolektivni duh.

Festival je zatvorio reditelj Emir Kusturica rečima:

– Pozorišna umetnost nije mrtva. Živa je, što govore vaša dela i to što živite umetnost – poručio je Kusturica.

Izvor: Kurir, foto: Instagram stranica: pozorisni_kustendorf

Leave a Comment