Dočekana Srpska nova godina u Jablanici

ZLATIBOR – U zlatiborskom selu Jablanica sinoć je tradicionalno dočekana pravoslavna Nova godina. U 18 časova zapaljen je ostatak badnjaka, a potom je usledila predstava za decu. Posle predstave decu je najviše obradovao Božić Bata, koji je mališanima uručio paketiće.

Oko 20 časova počeo je kulturno-umetnički program i za starije, kada je uz uz zvuke trube, Užičkog kola i pesmu počelo pravo slavlje. Kao i svake godine posetioci su mogli da se ugreju čašicom kuvanog vina ili rakije, probaju domaće čajeve, kao i specijalitete od divljači – lovački gulaš i kuvani kupus.

Program je zatvoren Novogodišnjom lutrijom u kojoj su najsrećniji odneli kući vredne nagrade, a priređen je i novogodišnji vatromet, dok se Srpska nova godina dočekivala i po većini zlatiborskih klubova i lokala u centru Zlatibora.

Manifestaciju je organizovalo  Turističko udruženje Jablanica i MZ Jablanica  uz pomoć Turističke organizacije Zlatibor, Sportskog centra Čajetina, Lovačkog udruženja Jablanica, u  saradnji sa pomesnom crkvom a pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina.

TO “Zlatibor”

 

Leave a Comment