Doček Nove godine: Miroslav Ilić, prosidba i vatromet

ZLATIBOR – Gosti Zlatibora su na Kraljevom trgu Novu godinu dočekali sa zvezdom narodne muzike Miroslavom Ilićem. U TO „Zlatibor“ kažu da je ovaj doček bio jedna od najposećenijih dočeka do sada. Boljem raspoloženju doprinelo je i tradicionalno posluženje  u vidu kuvane rakije i kuvanog vina koji su dodatno zagrejali posetioce na prepunom Kraljevom trgu.

Koncert je počeo oko 22:30 časova. Velika Zvezda narodne muzike izrazio je veliko zadovoljstvo što u novogodišnjoj noći nastupa na najlepšoj i napitomijoj srpskoj planini. Prva pesma je bila “Božanstvena ženo”, a zatim su se ređali hitovi  “Luckasta si ti”, “Ti si me čekala”, “Nije život jedna žena”, “Devojka iz grada” i mnoge druge.

Pred sam ulazak u Novu godinu Miroslav Ilić je specijalno objavio prosidbu  Hristijana iz Skoplja koji je odlučio da u ovoj novogodišnjoj noći zaprosi svoju devojku Fani i posvetio im pesmu “Još te nešto čini izuzetnom”.

Nakon toga usledilo je odbrojavanje a publika je Novu godinu dočekala uz  trubače Igora Mitrića dok je iznad jezera priređen spektakularan vatromet. Pevač se vratio na scenu i sa još par pesama završio ovaj fenomalan koncert, dok je publika nastavila slavlje u punim ugostiteljskim objektima na “zlatnoj planini”.

Pre koncerta, kao i prethodnih godina, za najmlađe posetioce Zlatibora odrigrana je predstava pozorištanceta “Smajli”. Predstava “Naša deca i Deda Mraz”, približila je mališanima Nušićevo delo “Naša deca”, a vrhunac zabave je bio izlazak na scenu Deda Mraza koji im je podelio paketiće.

Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor su  još jednom odličnom organizacijom dočeka opravdali poverenje turista, čiji se broj povećava iz godine u godinu i pokazali zašto je zlatiborski doček jedan od najposećenijih u našoj zemlji.

Program novogodišnjih koncerata završava se večeras kada na Kraljevom trgu, nastupa grupa Van Gog od 21 čas.

foto TO Zlatibor

Leave a Comment