Direktorka TO Užice: POSTOJI POTREBA ZA PROŠIRENJEM KONAČIŠTA

Pandemija Kovida 19 je najviše uticala na turizam, a samim tim je poremetila planove Turističke organizacije Užice. Direktorka TO Užice Danijela Đorđević Arsić kaže da je početak ove kalendarske godine obećavao najbolju do sada turistički godinu, dobar start i očekivali su da će kroz realizaciju planiranih projekata imati veoma uspešnu godinu.

-Turistička organizacija Užice gazduje Potpećkom pećinom i Konačištem „Grad“. Bili smo prinuđeni da za vreme pandemije zatvorimo oba ova objekta. Nakon ukidanja vanrednog stanja, 11. maja otvorili smo Konačište i već se javljaju prvi gosti. Daleko smo od naznaka da imamo priliv gostiju u odnosu na prethodne godine, ali smatramo da će pre svega domaći turisti iskoristiti priliku da zapravo više vremena provedu u Srbiji, u našem kraju, u našem gradu, kao što je i slogan TO Srbije „Doživi svoju avanturu – poseti Srbiju“. Neka dođu kod nas i dožive svoju avanturu – poručila je direktorka TO Užice.

Potpećka pećina za posetioce je otvorena 15. maja i radila je skraćeno radno vreme. Od 1. juna radi puno radno vreme.

– Vodiči su preduzelui sve bezbedonosne i epidemiološke mere, a iste mere su primenjene i u Konačištu Grad, tako da je sve spremno za goste – dodala je Danijela Đorđević Arsić.

U planu za ovu godinu su bila predviđena dva projekta finansirana od strane resornog ministarstva.

– Jedan projekat je promocije i akcent na digitalnom marketingu, a drugi projekat je proširenje Konačišta Grad i odnosi se na proširenje kapaciteta, jer smatramo da postoji potreba za tim. Očekujemo od našeg ministarstva u skorije vreme rezultate tih projekata – kaže naša sagovornica.

TO Užice je i dalje radi na promociji seoskog turizma. Zbog koronavirusa povećana je potražnja za ovim tipom smeštaja, naročito oni koji žele miran porodični odmor.

Sve manifestacije koje su planirane za naredni period ove godine nisu otkazane, ali, kako kaže Danijela, termini nisu još potvrđeni.

– Prati se epidemiološka situacija i na osnovu toga će se donositi odluka o održavanju manifestacija – rekla je direktorka TO Užice.

Autor LZS

Leave a Comment