DEČJE ODMARALIŠTE MITROVAC NA TARI PROŠIRUJE KAPACITETE SA NOVIH 18 NOVIH APARTMANA

Čuveni Mitrovac na Tari, popularno dečje odmaralište, ali i omiljeno konačište pravih ljubitelja prirode, “umiva” se za posetioce.

U toku su završni radovi na rekonstrukciji Planinarskog doma, koji će, prema rečima Milice Tomić, zamenika direktora JP Nacionalni park Tara, po završetku obnove imati 18 apartmana sa zasebnim kupatilima i konferencijsku salu, piše poslovni portal eKapija.

– Planinarski dom podignut je još 1946. godine i služio je kao radnička baraka. Rekonstrukcija je počela 2019. godine i trenutno se izvodi treća faza obnove koja podrazumeva unutrašnje zanatske radove, postavljanje podova, kupatila, krečenje i instalacija grejanja. Trebalo je da rekonstrukcija bude gotova u maju, ali je rok malo produžen zbog dodatnih radova – navodi Tomićeva.

Vrednost posla je oko 15,7 miliona dinara.

Ona dodaje da je u avgustu u planu raspisivanje tendera za opremanje Planinarskog doma, za šta će sredstva bi obezbeđena od Ministarstva turizma.

Inače, NP Tara u Mitrovcu upravlja i Centrom za posetioce, kao i šumskom kućom koja raspolaže sa 20 soba sa kupatilima. U planu je uključivanje u sistem turističkih vaučera.

Kada je reč o dečjem odmaralištu, u koje su generacije školske dece odlazile na rekreativnu nastavu, Tomićeva kaže da i tu ima promena.

– Dečje odmaralište Mitrovac na Tari čini šest kuća karakterističnog planinskog izgleda i njime upravlja Grad Beograd, a nedavno je renovirana unutrašnjost centralnog objekta i sobe su dobile kupatila – kaže Tomićeva.

Ona ističe da je Mitrovac bio posećen i tokom proteklih uskršnjih praznika i prošlog leta.

– Svi kapaciteti su bili popunjeni, a dobar odziv očekujemo i ove letnje sezone. Jedino dece nema u nekadašnjem broju, zbog korone, a ona su nam glavni posetioci našeg Centra za posetioce u kojem imamo šumski bioskop i prikazujemo im ekološke filmove – zaključuje Tomićeva.

Izvor: Blic

Leave a Comment