“Čigotino kulturno leto” na Zlatiboru

Кulturno leto u „Čigoti“ počelo je pričom o nesvakidašnjem putovanju. Predstavljena je knjiga Sanje Domazet „Na kafi kod Šekspira“ nagrađena priznanjem „Ljubomir P. Nenadović“ za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku 2022. godine.

Videvši i saznavši ono što drugima promiče Sanja Domazet posetioce je upoznala sa magičnim kućama u kojima su se rađali, bivali, umirali oni koji su menjali istoriju postojanja na zemlji, o domovima u kojima su živeli Šekspir, Rembrant, Betoven, Mocart, Hundertvaser, Tutankamon, Van Gog, Mone, Diras, Jursenar, Romen Gari, Milena Barili, Andrić, Dučić, Ljuba Popović.

Кnjiževne večeri nastavljaju se u subotu, 29. jula u 20.30, kada će gost biti Jelena Zelinska sa pričom o putopisu “Moja zdrava Srbija”, čiji je autor zajedno sa Tatjanom Ribakovom.

U putopisu dve putnice iz Rusije prokrstarile su Srbijom u potrazi za zdravljem i uživanjem. Pronalaze ga u srpskim banjama, planinama zdravlja, manastirskim tišinama, prirodnim lepotama… na mestima koja nam one otkrivaju više nego što ih mi sami prepoznajemo.

Biće to još jedno veče lepe reči i prijatne atmosfere na „Čigotinom kulturnom letu“.

Organizatori manifestacije su Specijalna biblioteka Čigota i Biblioteke Grada Beograda.

Izvor: Čigota

Leave a Comment