Truba Dejana Petrovića odjekivala Zlatiborom

Zvuci  prve trube razlegali su se večeras centrom Zlatibora. Na prepunom Kraljevom trgu održan je koncert našeg poznatog trubača Dejana Petrovića i ”’Big benda”. U dva sata vrhunskog izvođenja Dejan i njegov trubački sastav priredili su publici sjajan muzički doživljaj. Na repertoaru je bila srpska tradicionalna muzika, autorska muzika benda i obrade internacionalnih numera. Kraljevim trgom širila se originalna ”Big bend” fuzija tonova i ritmova instrumenata duvačkog orkestra pomešana sa drugim modernijim, fini spoj zvuka trube i distorzije na električnoj gitari.

Vlasnik titule ”Prva truba sveta”, raspoložen da u svom kraju opravda visok renome, zagrejao je publiku „Vrtlogom“. Za svačiji ukus se našlo ponešto, od pesama Snežane Đurišić „Kaliđeru moj“, Al Dino „Čaršija“, Partibrejkersa „Hoću da znam“, pa do Lady Gaga „Bad romance“, “Bella ciao“… Svirku majstora trube Dejana odlično su pratili članovi ”Big benda”, dok se pevanjem iskazao sjajni mladi pevač Aleksandar Petrović. Na kraju odviran je i splet narodnih kola koje su, naravno, zaigrali i posetioci na Kraljevom trgu.

Dejan Petrović je najmlađi dobitnik ”Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na saboru u Guči. Sa svojim ”Big bendom” održao je četiri solistička koncerta u Beogradu, a nastupali su i u Londonu, Moskvi, Atini, Briselu, Pragu, Sofiji, Torontu  i drugim metropolama.

Sredinom ovog meseca nastupiće na jubilarnom 60. Dragačevskom saboru trubača u Guči.

A programi na Kraljevom trgu ređaju se jedan za drugim. Već u četvrtak 5.avgusta posetioci najposećenije srpske planine moći će ovde od 21 čas da uživaju u JAZZ festivalu, koji će se sadržajima tokom četiri večeri predstaviti zlatiborskoj publici.

Izvor: TO Zlatibor

 

 

Leave a Comment