Novih 100.000 vaučera od 1. januara

Ministaka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić najavila je da će od 1. januara naredne godine biti izdato 100.000 novih vaučera za odmor u Srbiji.

Matić je rekla da će i u uslovima virusa korona biti nastavljen rad na infrastrukturnim projektima u turizmu kako bi se ta grana pripremila za period posle pandemije.

Ona je izjavila da će resorno ministarstvo nastaviti da razgovora sa osiguravajućim kućama i turističkim agencijama kako bi agencije “koje žele da rade i imaju mogućnosti da ispune zakonske uslove” mogle da nastave da posluju.

– U ovom trenutku sedam tusrističkih agencija je dobilo polise osiguranja i samim tim i licence za rad, a 18 je dobilo ponude od osiguravajućih kuća i čeka se njihov odgovor – rekla je danas Matić za televiziju “Prva”.

Ona je rekla i da je prema podacima Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, od proglašenja pandemije bez posla ostala 681 osoba koje su se bavile poslovima iz oblasti turističkih agencija.

Matić je podsetila da je u ukupnom sektoru turizma u Srbiji, koji obuhvata ugostiteljstvo, organizacije događaja, hotelsku industrija, gubitak zbog virusa korona procenjen na oko milijardu evra.

Izvor SRNA

 

Leave a Comment