Zlatiborski lokaliteti dostupni turistima i vansezone

Zlatibor je i ovog leta opravdao titulu najposećenije planine u Srbiji – tokom letnjih meseci bio je pun turista, oko 25.000 dnevno ovde ih je boravilo. A oni koji se odluče da odmor na Zlatiboru provedu tokom oktobra mogu očekivati jednako kvalitetan i sadržajan boravak.

Svi lokaliteti u okolini Zlatibora biće otvoreni za posetioce.

Turističke agencije svakodnevno organizuju jednodnevne izlete. Od 1. oktobra radno vreme Info centra na Kraljevom trgu je od 9 do 17 časova svakog dana. Radno vreme Stopića pećine do 23. oktobra je od 9.30 do 18 časova. Vodopad u Gostilju tokom oktobra radiće od 9.30 do 18, a Muzej ”Staro selo” u Sirogojnu od 9 do 19. Posetioci kaubojskog grada “El Paso siti” moći će da obiđu ovaj tematski park na Vodicama svakog dana od 10 do 19 časova.

Najduža panoramska žičara na svetu „Gold gondola“ od 2. oktobra radiće od 9 do 15 časova radnim danima (poslednja vožnja sa Tornika je u 16 časova), a vikendom od 9 do 16 časova (poslednja vožnja sa Tornika je u 17 h).

Radno vreme Avantura parka je od 10 do 17, dok Dino park radi svakog dana od 10 do 18 časova.

Svi posetioci Drvengrada u Mokroj Gori moći će da uživaju u sadržajima naselja našeg proslavljenog filmskog režisera Emira Kusturice koje je sagrađeno u lokalnom etno stilu svakoga dana od 9 do 22 časa, dok će vožnja muzejskim vozom “ćirom” na ”Šarganskoj osmici” biti dostupna do 15. oktobra i to uz polaske u 10.30 i 13.30. časova.

Izvor: TO Zlatibor

 

 

 

Leave a Comment