Država ulaže u Zlatar

Zahvaljujući velikim ulaganjima Vlade RS i pomoći lokalne samouprave, na Zlataru se konstantno grade novi turistički sadržaji. Ove godine planirana je realizacija dva nova velika projekta, koje finansiraju ministarstvo turizma i ministarstvo zaštite žovotne sredine, kazao je za Glas zapadne Srbije direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Foto: GZS

– Prvi projekat odnosi se na izgradnju prve zone Zlatara u vrednosti od 12 miliona dinara, koji podrazumeva izgradnju pešačke staze, pratećeg mobilijara i gradnju 19 drvenih tipskih objekata u kojima će posetioci moći da kupe suvenire, ručne radove i degustiraju proizvode ovog kraja. Drugi projekat se odnosi na izgradnju Eko parka što će činiti jednu zajedničku celinu gde će gosti moći da uživaju u novim sadržajima – kazao je Pucarević.

On je istakao da je upravo podrška države kroz brojne projekte izgradnje turističke infrastrukture bila odlučujuća kako bi se Zlatar vratio na turističku mapu Srbije. U proteklih desetak godina na ovoj planinskoj lepotici izgrađena je balon hala, nove pešačke staze, vidikovci, zip lajn, avantura park a u završnoj fazi je i izgradnja stadiona za visinske pripreme na 1.200 metara nadmorske visine, što ga čini jedinstvenim u regionu.

Foto: GZS

To se odrazilo i na zinteresovanost investitora za gradnju ugostiteljskih i hotelskih kapaciteta. Na ovoj planini trenutno je registrovano oko 2.400 ležajeva, što je ogroman porast, s obzirom da je pre 10 godina na raspolaganju bilo oko 400, a u toku je gradnja brojnih apartmana i još jednog hotela.

Izvor i foto: GZS

Leave a Comment