Završena manifestacija “Deca među narcisima” – DODELJENE NAGRADE NAJBOLJIMA

Festival „Deca među narcisima“ 29. po redu završen je svečanim proglašenjem najboljih dečjih radova i uručenjem nagrada, druženjem sa pesnicima i glumcem Draganom Jovanovićem, i koncertom Tijane Dapčević i Leontine Vukomanović. Organiizacija Festivala uz podršku prijatelja manifestacije, a pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i TO Zlatibor, proglašena je veoma uspešnom.

Pesnici za decu, učesnici  festivala „Deca među narcisima“, predviđaju sjajnu budućnost čajetinskom Festivalu u njegovoj misiji širenja lepe reči, negovanju jezika, tradicije, ali i stvaranju novih  prijateljskih veza među decom – literatama.

– Sami ste bili svedoci da je program bio vrhunskog kvaliteta, da su deca presrećna, da su bila tako svečano obučena i toliko su donela radosti u ovaj lepi gradić, da mogu slobodno da kažem da ćemo željno iščekivati sledeći festival. Ono, naravno, što najviše raduje jeste njihova angažovanost jer samim tim što su poslali gotovo hiljadu radova na ovaj festival i da su ti radovi pristigli iz gotovo svih država u okruženju, govori o značaju ovog festivala, govori o imenu našeg dragog Ćupa koji je zaslužio, pre svega, da nas okuplja u ovoj kulturnoj vatri oko izvorišta na kojem ćemo duše napojiti da bi mogli okrilatiti, da bi mogli dalje da letimo, u nova iskušenja – kaže  Tode Nikoletić, popularni  pisac za decu.

Od skoro devetsto pristiglih dečjih radova, kum je proglasio  49 najboljih.

– Zahvaljujem se organizatoru što me pozvao i ukazao mi poverenje , što me je proglasio za kuma Festivala. Što se tiče dečjih talenata, slobodno se može reći da su svugde isti; talenti su svugde talenti, bez obzira da li su na planini ili ravnici, bilo gde da žive. To se pokazalo i u ovim radovima koje sam pregledao i bio sam presrećan što sam u svim tim radovima video  iste poruke: ljubavi, saosećajnosti, hrabrosti…- istakao je pisac Goran Novakov, kum Festivala.

Prva nagrada u kategoriji priče pripala je Sergeju Joviću iz OŠ “Stefan Nemanja“ iz Niša, a nagradu mu je uručio glumac Dragan Jovanović. U kategoriji poezije prvu nagradu su osvojili Ljubica Pantić iz OŠ “Milutin i Draginja Todorović“ iz Кragujevca i Saša Gordić, škola “Sveti Sava“ iz Ljubinja. Apsolutni pobednik Festivala bio je Nemanja Jevremović iz OŠ“ Filip Filipović“ iz Beograda. Takođe je nagrađena i škola iz Кragujevca “Milutin i Draginja Todorović“, koja je poslala najviše radova – 176, a organizator je dodelio i specijalnu nagradu za kolektivni rad OŠ “Milivoje Borović“ iz Mačkata, odeljenju 7. i 8. razreda.

Кoncert Leontine Vukomanović i Tijane Dapčević zasladio je ovu lepu literarnu priču, kao druženje sa  Draganom Jovanovićem koji je strpljivo izlazio u susret mališanima da fotografijama ovekoveče i susret sa njim .

Izvor: www.zlatiborpress.rs

Leave a Comment