Veče bluza na Kraljevom trgu

Večeras je na Kraljevom trgu nastupio je niški muzički sastav „Slide ride“. Zvuci dobrog bluza doprineli su dobrom raspoloženju publike. Ovaj trio nastupao je na sebi svojstven način obradom pesama svetski poznatih bluz izvođača.

Nastup koji je počeo pesmom „Help the poor“ od  B.B.King-a trajao je preko sat vremena. Na repertoaru „Slide ride“ benda našle su se bluz numere kao što su „You don’t have to go“ od Muddy Waters-a, „When my train pulls in“ od Garry Clark Jr, „Sweet home Chicago“ od Roberta Johnson-a, i druge. Posebnu draž imalo je izvođenje autorskih pesama „Waiting for the green“, „The twelve beer blues“ i ostalih, koje su ostavile izvanredan utisak zbog svoje originalnosti i spoja različitih muzičkih stilova, a  publika ih je ispratila ovacijama i aplauzima.

„Slide ride“  je osnovan u Nišu 2015. godine i čine ga: Aleksandar Branković – Vokal i gitara, Mihajlo Ivanović – bas gitara i Zlatko Ilić- bubnjevi. Od početne ideje sviranja bluza sa primesama roka, džeza i fanka veoma su brzo stvorili autorski repertoar na koji su intenzivno fokusirani poslednjih godina. Kao bend u usponu pored klubova u kojima nastupaju u Srbiji učesnici su i nekoliko muzičkih festivala od kojih su najpoznatiji Nišvil i Festival Zanatskog Piva.

Program „Zlatiborskog kulturnog leta“ nastaviće se 9. avgusta na istom mestu u 21.00, gde će posetioci Zlatibora imati priliku da uživaju u nastupu benda „Arena“.

Autor: LZS, Izvor i foto: TO Zlatibor

 

Leave a Comment