Zvuci džeza odjekivali Zlatiborom

Nastupom na Kraljevom trgu 5. avgusta u okviru “Zlatiborskog kulturnog leta” Niški muzički sastav “Eyot” je posebnom energijom opčinio zlatiborsku publiku. Koncert ovog maestralnog kvarteta bio je izuzetan doživljaj koji je slušaoce vodio kroz spoj različitih muzičkih pravaca.

Odabrane autorske kompozicije među kojima su “Dodola”, “557799”, “Horizon”, Drifters” i druge ove večeri privukle su pažnju posetilaca zbog nesvakidašnjeg spoja džeza i roka sa elektronskom i ambijentalnom muzikom uz elemente istočnoevropskog folklora. Za sat i po vremena trajanja koncerta članovi benda “Eyot” su pokazali svoje muzičko umeće i raskošan talenat koji ih sa pravom stavlja u sam vrh džez scene, ne samo u Srbiji već i šire. To je publika znala da prepozna i da nagradi gromoglasnim aplauzima i pozivom na “bis”.

Sastav benda “Eyot” čine: Dejan Ilijić – klavir, Miloš Vojvodić – bubanj, Marko Stojiljković – bas i Slađan Milenović – gitara. Njihova muzika se često može čuti na poznatim muzičkim stanicama u Srbiji. Kao popularni predstavnici džez pravca dobitnici su brojnih muzičkih nagrada i pobednici prestižnih džez festivala. Nastupali su širom Evrope i u nekoliko azijskih zemalja.

Sledeći muzički događaj na Kraljevom trgu biće “Jazz festival – Bend Slide Ride” 7. avgusta u 21.00.

Izvor i foto: TO Zlatibor

 

 

Leave a Comment