Na Zlatiboru održan „Letnji ulični erski kabare“

Na platou ispred Kulturnog centra Zlatibor večeras je održano drugo veče manifestacije „Letnji ulični erski kabare“. Prvo veče je održano na platou ispred Biblioteke u Čajetini

Večeras su građani i turisti mogli da uživaju u animaciji uličnih svirača, odličnoj pozorišnoj predstavi „Ubiću se majke mi“, prikazanom filmu „Korona sumnjivo lice“ i muzici u izvođenju „Beogradskog diksi benda“.

Ovu tradicionalnu manifestaciju biblioteka „LJubiša R. Đenić“ organizuje od 2008. godine, kojom oplemenjuje i upotpunjava kulturna zbivanja i turističku ponudu Zlatibora i Čajetine.. Biblioteka “Ljubiša R. Đenić” u saradnji sa Opštinom Čajetina predložila je erski humor za upis u Nacionalni registar nematerijalnog kulturnog nasleđa. Odlukom Nacionalnog komiteta za nematerijalno kulturno nasleđe Republike Srbije, od 18. juna 2012. godine, upisan je u Registar nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije pri Etnografskom muzeju u Beogradu, pod inventarnim brojem 15.

Uz biblioteku „LJubiša R. Đenić“ kao glavnog organizatora, suorganizator ove manifestacije je Turistička organizacija Zlatibor, a generalni pokrovitelj je Opština Čajetina.

Autor: LZS, Izvor i foto: TO Zlatibor

 

Leave a Comment