Uskoro počinje Međunarodni festival sportskog filma

Na Zlatiboru će se od 26. do 29. avgusta održati Međunarodni festival sportskog filma.

– Dočekasmo da se i jubilarni međunarodni festival, koji promoviše sve ono vredno u sportu i oko njega, održi na Zlatiboru, i veoma smo ponosni što će od 26. do 29. avgusta naša planina i opština Čajetina biti centar svega vrednog što je u prethodnom periodu snimljeno na temu sporta, i kod nas i u inostranstvu – rekao je Arsen Đurić, predsednik Organizacionog odbora festivala i predsednik Skupštine opštine Čajetina.

Foto: Beta – MILOŠ MIŠKOV

U četiri festivalska dana će biti prikazano 30 domaćih i međunarodnih  dela na temu sporta, najzaslužnijima po mišljenju žirija festivala će biti dodeljene nagrade za životno delo a biće dodeljena i nagrada „Heroj sporta i života – Povelja Nataša Кovačević“.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović je ocenio da je  najbolje ostavljeno za kraj, naglasivši da će se festivalom sportskog filma završiti više nego uspešna letnja sezona na Zlatiboru. On je naglasio da je Zlatibor upravo poznat kao mesto na kome svoje bazične i pripreme za najveća sportska takmičenja obavljaju mnogobrojne sportske ekipe iz različitih sportova i sa različitih meridijana.

Foto: Beta – MILOŠ MIŠKOV

– Zlatibor je ove godine do sada ugostio preko 30 sportskih ekipa, a naredne godine počinje izgradnja novih 14 fudbalskih terena – rekao je Živanović.

Umetnički direktor festivala Jovan Marković je istakao da je festival svojim desetim predstavljanjem pokazao da je uspešan i nadasve potreban.

– Cilj ovog filmskog festivala je što veća promocija i onih medijski manje atraktivnih sportova, a da smo na pravom putu pokazuje i činjenica da se i kod nas i u svetu sve više snima sportskih filmova – rekao je Marković.

Festival sportskog filma na Zlatiboru je član Međunarodne asocijacije sportskog filma iz Milana, a gradovi partneri ovogodišnjeg festivala su Novi Pazar i Кnjaževac.

Autor: LZS, Izvor: Opština Čajetina,Foto: Beta – MILOŠ MIŠKOV

 

Leave a Comment