Prvi turnir ABA 2 lige na Zlatiboru

Prvi od tri turnira regionalne košarkaške ABA 2 lige igraće se na Zlatiboru, od 9. do 18. novembra, a domaćini su KK Zlatibor i Opština Čajetina. Regionalna ABA liga je saopštila da je promenjen format drugog ranga takmičenja, zbog aktuelne epidemiološke situacije i igraće se u tzv. „balonu“.

Na turniru na Zlatiboru učestvovaće 14 ekipa iz bivših jugoslovenskih republika, a utakmice se igraju u dvorani Turističko-rekreativnog centra Zlatibor, dok će se treninzi odvijati u nedavno rekonstruisanoj sportskoj hali u Čajetini.

Biće odigrane četiri runde, još četiri na drugom turniru, a pet na trećem, posle kojeg će osam najboljih timova igrati u plej-ofu, ekipe koje budu na kotama devet i deset će završiti takmičenje, a timovi na pozicijama od 11. do 14. mesta igraće plej-aut.

Utakmice na Zlatiboru će se igrati od 17 i 21 čas, dok je termin od 19 časova rezervisan za utakmice u Užicu u dvorani Velikog parka. Na Zlatiboru će se ukupno odigrati 28 utakmica, a u Užicu 14.

Organizacija turnira ABA2 lige podrazumeva i prilagođavanje merama bezbednosti u cilju sprečavanja širenja KOVID-19 virusa. Prema trenutnim podacima, na turniru će na snazi biti mera zabrane prisustva publike na tribinama.

Prvo kolo (9. do 11. novembra): Sloboda Užice – Lovćen, Studentski centar – Rabotnički, Helios – Mladost Zemun, Borac Banjaluka – Spars, MZT – Podgorica, Sutjeska – Zlatibor, Điroki – Gorica.

Drugo kolo (11. do 13. novembra): Lovćen – Studentski centar, Mladost Zemun – Sloboda Užice, Spars – Helios, Podgorica – Rabotnički, MZT – Sutjeska, Gorica – Borac, Zlatibor – Široki.

Treće kolo (13. do 16. novembra): Studentski centar – Mladost Zemun, Sloboda Užice – Spars, Rabotnički – Lovćen, Sutjeska – Podgorica, Široki – MZT, Helios – Gorica, Borac – Zlatibor.

Četvrto kolo (16. do 19. novembra): Mladost Zemun – Rabotnički, Spars – Studentski centar, Podgorica – Lovćen, Sutjeska – Široki, Zlatibor – Helios, MZT – Borac, Gorica – Sloboda.

Izvor Opština Čajetina

 

Leave a Comment