Matić otvorila regatu

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Tatjana Matić čestitala je organizatorima i otvorila jubilarnu 20. Drinsku regatu u Ljuboviji.

-Dragulj reke Drine, Drinska regata, po mnogo čemu predstavlja jedan od značajnijih turističkih projekata naše zemlje. Kao najveća manifestacija na vodi u Evropi, Drinska regata privlači skoro 20,000 zadovoljnih učesnika, koji se rado vraćaju. Budući da se turistički trendovi u post-kovid periodu  kreću sve više u pravcu aktivnog turizma i neposrednog doživljaja prirode, ovaj kraj treba da iskoristi sjajnu priliku za ubrzani turistički rast – istakla je Matić.

foto: V.Mitrić

Matić je učesnicima poželela mirnu vodu, dobar provod i da ne zaborave da čuvaju reku. Manifestacija je jedinstvena i još po tome što je dan održavanja Drinske regate proglašen Svetskim danom raftinga.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u poslednjih pet godina za turističke projekte u opštini Ljubovija opredelilo ukupno 59,5 miliona dinara, a ministarka je istakla da očekuje nove lokalne inicijative i ideje, jer pored institucionalne podrške i nacionalne platforme, suštinski pomak zavisi upravo od onih koji najbolje poznaju svoj kraj i sopstvene potencijale, a posebno treba iskoristi povezanost sa Republikom Srpskom i mogućnosti zajedničke promocije, kako u regionu tako i na evropskim i udaljenim tržištima.

Izvor: Ministarstvo turizma

Leave a Comment