Kongresni turizam traži rešenja

U organizaciji Kongresnog biroa Turističke organizacije Srbije je nakon duže pauze izazvane posledicama pandemije Covid-19, u sredu 09.06. u hotelu Crowne Plaza Beograd održan skup predstavnika kongresne industrije Srbije. Ovaj skup bio je prilika da se zajednički razgovara o stanju u kongresnoj industriji, kao i o mogućnostima za jačanje kapaciteta naših strukovnih udruženja u cilju boljeg pozicioniranja na međunarodnoj mapi.

Na samom skupu predstavljeni su i rezultati istraživanja prema raspoloživim podacima ICCA o zastupljenosti pojedinaca u upravnim odborima međunarodnih asocijacija. Zaključci sa diskusije ukazuju da postoji mnogo prostora za osnaživanje kapaciteta strukovnih udruženja i njihovih lidera za uključivanje u upravljačke strukture međunarodnih asocijacija, kao i kreiranje mehanizma za podršku lokalnim udruženjima koja pokazuju potencijal za rast.

Skupu su prisustvovali lideri eminentnih strukovnih udruženja i ambasadori kongresnog turizma, kao i predstavnici profesionalnih organizatora događaja i hotelske industrije. Događaj je bio podržan od strane udruženja hotelijera i restoratera Srbije – HORES, kao i domaćina skupa Hotela Crowne Plaza.

Izvor: TOS

Leave a Comment