Građani predložili, Grad uradio – Završena izgradnja dečijeg igralista

U okviru Užičkog programa lokalnog partnerstva „Udružimo se” završena je izgradnja dečijeg igrališta u neselju Megdan za koju su se građani izjasnili glasanjem preko aplikacije koja je bila postavljena na sajtu Grada Užica.

Prema rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević izgradnja dečijeg igrališta na Megdanu rezultat je potrebe sugrađana da preurede ovaj prostor i da ga prilagodi deci.

– Danas smo videli da su deca već krenula da koriste igralište i mi možemo da im poručimo da je naše najveće zadovoljstvo videti njihov osmeh, sreću i da uživaju u ovom igralištu koje su zajedno sa sredstvima njihovih roditelja i grada Užica obezbedili i omogućili im da dalje nastave ovde da se igraju – rekla je gradonačelnica.

Vrednost projekta izgradnje dečijeg igrališta na Megdanu je oko 5 miliona dinara, od kojih je 2,6 miliona dinara godišnja nagrada koju je Grad Užice dobio od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave (projekat “Udružimo se” u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“ i RELOF-a, koje finansira švajcarska Vlada), zatim 960.000 dinara je od nagrade koja je dodeljena Gradu od Stalne konferencije gradova i opština iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), a preostala sredstva su iz budžeta Grada Užica.

Većnik za finansije Grada Užica Miodrag Petković rekao je da ulazi u realizaciju novih 18 projekata kroz koncept „Udružimo se“.

– Nisu to u finansijskom i građevinskom smislu veliki projekti, ali ono što je važno je da su pre svega želja naših sugrađana da u svom neposrednom okruženju realizuju projekte koji su njima značajni i koji se realizuju iz sredstava poreza na imovinu koji naši sugrađani plaćaju. U ovoj godini imamo planirano 13 miliona dinara za 18 projekata, 10 miliona dinara je obezbeđeno iz gradskog budžeta, a 3 miliona dinara je obezbeđeno iz Programa „Reforma poreza na imovinu“ koji takođe finansira Švajcarska vlada. Prošle godine smo imali 12 projekata. Za oko 2 godine realizovaćemo 30 malih ideja – istakao je Petković.

Autor LZS, foto Grad Užice

 

 

Leave a Comment