Biciklisti 60. trke kroz Srbiju stigli na Zlatibor

Biciklista Roman Maikin iz Rusije pobednik je prve etape jubilarne 60. međunarodne Trke kroz Srbiju koja je vožena iz Republike Srpske, tačnije od Jahorine do Zlatibora, ukupne dužine od 170 kilometara. Drugi na cilju bio je Adria Oliveiras iz Brazila, treće mesto zauzeo je Vojteh Repa iz Češke, dok je naš biciklista Dušan Rajović zauzeo sedmo mesto.

– Mi smo ispunili osnovni zadatak i misiju, nadam se da smo vam pružili sve ono što je potrebno za razvoj sporta i biciklizma. Zlatibor se užurbano sprema da postane jedan od glavnih i vodećih biciklističkih i turističkih centara u Srbiji, što će se i desiti zahvaljujući podršci organizatora i ljudi koji vole biciklizam – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, u ime domaćina prve etape biciklističke Trke kroz Srbiju, istakavši da lokalna samouprava razvija infrastrukturu na Zlatiboru s ciljem da se u narednim godinama organizuju takmičenja, kako lokalnog karaktera tako i regionalnog i međunarodnog.

– Siguran sam da će Zlatibor u budućnosti biti preorijentisan na sportsko-rekreativni turizam i zdravstveni turizam. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, kao i prošle godine, a posebno želim da se zahvalim našoj braći iz Republike Srpske, kao i svim ostalim takmičarima koji su došli u ovim teškim vremenima i rizicima po zdravlje – zaključio je Stamatović.

Trka kroz Srbiju se nastavlja sutra etapom od Mionice do Požarevca u dužini od 160 kilometara, a ukupna dužina trke od Istočnog Sarajeva do Novog Sada je 450 kilometara. Ova trka se nalazi u zvaničnom kalendaru Međunarodne biciklističke federacije (UCI), koja je i propisala mere zaštite od korona virusa za sve učesnike i prateće osoblje.

Autor: LZS, Izvor i foto Opština Čajetina

Leave a Comment