Ukusi “zlatne planine” u Brčkom

U Turističkoj organizaciji “Zlatibor” navode da se posle uspešno održane promocije u Beču, aktivno nastavlja sa promocijom predstojeće zimske sezone.

– U nedelju, 20. oktobra 2019. godine u centru Brčko distrikta, u restoranu hotela “Jelena” brojnim novinarima i visokim zvanicama posluženi su tradicionalni gastronomski specijaliteti zlatiborskog kraja. U saradnji sa udruženjem hotelijera, Vladom Brčko distrikta i serijalom “Kuhinjica” organizovan je “Zlatiborski doručak” kojim je upriličeno svojevrsno zlatiborsko jutro u Brčkom i na taj način najavljena zimska sezona na zlatnoj planini – navode u TO “Zlatibor”.
Gosti koji su prisustvovali prezentaciji u okviru „zlatiborskog jutra“ imali su priliku da nauče kako se priprema čuvena komplet lepinja i da probaju najbolje sa Zlatibora, razne vrste sira, pita, kačamak, kajmak, suvomesnate proizvode.

Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije “Zlatibor” posebno je istakao rekordne rezultate koje je Zlatibor ostvario u ovoj godini i trendove konstantnog povećanja posećenosti i razvoja Zlatibora kao turističkog centra.

Najavljen je i završetak najvećeg projekta opštine Čajetina, zlatiborske “zlatne gondole” čije se puštanje u rad očekuje krajem godine.

Autor: LZS, foto TO “Zlatibor”