Najlepše užičko dvorište i terasa u 2019.

Na gradskom konkursu za najlepše dvorište prva tri mesta od 13 prijavljenih osvojili su Milenka Ostojić iz Gorjana, Milan Kurćubić iz Sevojna i Gordana Mitrović iz Užica. U kategoriji najlepša terasa-balkon od osmoro prijavljenih stručni žiri je proglasio terasu Marine Trifunović, dok su drugo i treće mesto u ovoj konkurenciji pripali Milunki Šopalović i Nadeždi Grujičić. Nagrade i čestitkama vlasnicima najlepših dvorišta i balkona uručila je Dunja Đenić, član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine. Čestitajući nagrađenima, Đenićeva je rekla da su njihova dvorišta i terase ogledalo ne samo truda koji su oni uložili u održavanje i uređenje svog prostora, već i ljubavi koja je bila prisutna.

– Grad je ove godine za nagrade izdvojio ukupno 50.000 dinara i tim sredstvima pobednicima su uručena oruđa, alatke i materijal koji im je potreban za održavanje dvorišta, odnosno balkona. Svi znamo da u gradu ima puno lepih, uređenih prostora i komisija nije imala lak posao da izabere najbolje. Imali smo veliku pomoć stručnih članova Komisije koji su nam pomogli da se opredelimo – rekla je Dunja Đenić.

Milenka Ostojić, čije je dvorište najlepše, kaće da njena porodica sama održava dvorište u Gorjanima.

– Svake godine dodajem nešto novo, ostvarim neku novu ideju. U principu svo cveće sama proizvedem, sama orezujem muškatle, sadim cveće iz kesica. Dvorište ima oko tri ara i na njemu sami postavljamo neke predmete, napravili smo fontanu i puno nekih sitnih detalja – kazala je Milenka.

Marina Trifunović, geograf po struci, kaže da mnogo voli prirodu i cveće te otuda i ta ljubav.

– Najvažnije je da volite cveće i prirodu. Živim u u kući i imam terasu od oko 20 kvadrata. To je moj kutak. Tu gajim palmu, bananu, ali i drugo saksijski cveće – kaže Marina.

Autor LZS