Božićni trg

UŽICE – “Božični trg” na Gradskom trgu otvoren je 21. decembra ove godine i trajaće sve do 20. januara iduće godine. Ovo je druga godina za redom kako grad Užice, po ugledu na svetske metropole, organizuje za svoje građane i posetioce ovakvu vrstu zabave.

Marija Maričić iz Kancelarije za mlade najavila je preko 20 programskih aktivnosti namenjene i mladima i starima, koje su pripremili Kancelarija za mlade, Regionalna razvojna agencija „Zlatibor“ i Grad Užice. Osim na trgu te aktivnosti odvijaće se i na Maloj sceni Narodnog pozorišta. Tokom manifestacije biće organizovana i besplatna škola klizanja svakog radnog dana od 14 do 16 časova.

Pomoćnik gradonačelnika Nemanja Nešić rekao je da je i Užice, posle Beograda i Novog Sada, prošle godine počelo stidljivo sa organizovanjem „Božićnog trga“, da bi ove godine bila dosta bogatija. Na Trgu je postavljeno šest malih drvenih objekata gde se može kupiti hrana, ručni radovi i slatkiši. Da bi dočarali atmosferu loži se i vatra u određenom prostoru, a okolo su spremljena drva.

Autor: LZS