U petak počinje Policijada

Sindikat srpske policije organizuje petnaestu po redu sportsku manifestaciju pod nazivom Policijada „Zlatibor 2022“ koja se održava od 3. do 5. juna 2022. godine na Zlatiboru. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak 3. juna u 15 časova na Кraljevom trgu.

Reč je o najmasovnijem sportskom okupljanju u okviru MUP-a, Republike Srbije. Ove godine očekuje se više od 1.500 učesnika, koji će se takmičiti u 11 disciplina, a sastavni deo događaja je i turistički obilazak Stopića pećine, Gostiljskih vodopada, kao i poseta Mokroj Gori – vožnja Šarganskom osmicom i poseta Drvengradu, koji će biti organizovani u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor.

Policijada u organizaciji Sindikata srpske policije, svake godine okupi i niz uglednih zvanica iz vrha MUP-a, i države, što svakako privlači veliku medijsku pažnju. Ove godine prisutni će biti i  predstavnici Sindikata bugarske, slovenačke, crnogorske i makedonske policije, kao i predstavnici sindikata drugih delatnosti iz Republike Srbije.

Sportske discipline na Policijadi su: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

Podršku u organizaciji manifestacije dala je opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Zlatiborac i Pivara „Hajneken“.

Izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment