ZLATIBOR SPREMAN ZA PREDSTOJEĆE PRAZNIKE – Smeštaj za svačiji džep

Tokom letnjih meseci Zlatibor se i u nepovoljnoj godini pokazao kao sigurna oaza odmora za sve ljude željne bega od gradske vreve i svakodnevnih obaveza, a vreme predstojećih praznika i zimski raspust nove su pogodne prilike da se uživa u čarima planine. Zima na Zlatiboru je poseban doživljaj (ukoliko epidemiološka situacija ne bude omela zimovanja), a tradicionalno gostoljubivi domaćini potrudiće se da boravak na planini svim gostima bude što ugodniji.

Bilo da su u pitanju hoteli, konačišta i pansioni ili apartmani u privatnom smeštaju ponuda za predstojeće praznike i zimsku sezonu je raznolika. Ima tu aranžmana za različite kategorije gostiju, a za svačiji džep. Dobrostojeći ljubitelji odmora u luksuznim hotelima moraće da izdvoje od 76.000 dinara za aranžman od tri noćenja (za dve osobe) u najluksuznijem hotelu na Zlatiboru, dok se cene novogodišnjih paketa u hotelima sa četiri zvezdice kreću već od 21.500 dinara u dvokrevetnoj sobi (po osobi) pa sve do 65.000 dinara za boravak u apartmanu. Svi hotelski aranžmani su na bazi polupansiona i uključuju korišćenje dodatnih sadržaja kao što su spa i wellness centri, fitnes centri, igraonice. Mnogi od hotela omogućili su gostima brojne pogodnosti kao što su posebne cene za rane rezervacije, vaučere sa popustima za masaže, gratis boravak dece ili kasnu odjavu iz soba.

U konačištima i pansionima trodnevni aranžman moguće je rezervisati po ceni od 20.000 dinara za dve osobe, pa do 40.000 dinara za smeštaj porodice u manjem apartmanu, dok pojedini objekti nude smeštaj od 20 evra po ležaju sa uključenim doručkom.

RUSTIC DREAM MIA
RUSTIC DREAM MIA

Za goste sa nešto skromnijim bužetom na raspolaganju je raznovrsna ponuda smeštaja u brojnim apartmanima domaće radinosti. Cene u velikoj meri zavise od veličine apartmana, broja osoba, opremljenosti i lokacije. Tako se najam apartmana za novogodišnje praznike kreće od 50 do 65 evra po danu u nešto skromnijem smeštaju, dok se bolje opremljeni i luksuzni apartmani mogu iznajmiti od 70 evra i više. U ponekoj kući za odmor još uvek se izdaju pojedinačne sobe, a cene se kreću od 10 do 15 evra po ležaju.

– Ima poziva svakodnevno, ljude interesuju cene smeštaja za Novu godinu i zimski raspust. Većinu apartmana smo već popunili za praznike. Kakva god bila situacija gosti Zlatibor prepoznaju kao bezbednu destinaciju. Široka je ovo planina, ima dovoljno mesta za sve – kaže meštanin koji se izdavanjem apartmana na planini bavi dugi niz godina.

APARTMAN KRISTAL
APARTMAN KRISTAL

Hoteli su prilagodili svoje poslovanje epidemiološkim merama, tako da su gosti bezbedni tokom boravka. Mere se u svim objektima strogo primenjuju: od lobi bara i recepcije, preko restorana, do spa i wellness centara. Mnogi ugostiteljski objekti organizovali su dostavu hrane. Da se trenutnoj situaciji prilagođavaju i privatni izdavaoci potvrdila je i vlasnica nekoliko apartmana:

– Znamo da je veoma neizvesna situacija, pa se trudimo da gostima omogućimo što ugodniji boravak. Smanjili smo iznos i dali nešto duži period za uplatu avansa koji je neophodan prilikom rezervacije. Gostima koji dolaze autobusom obezbedili smo besplatan prevoz do smeštaja, kao i određene popuste na iznajmljivanje motornih sanki i kvadova, jahanje i vožnje kočijama.

APARTMAN JANA NS ZLATIBOR
APARTMAN JANA NS ZLATIBOR

Na Zlatiboru je sve spremno za predstojeću zimsku sezonu. Očekuje nas otvaranje sezone skijanja u Ski centru  ”Tornik”, puštanje u rad najduže panoramske gondole, a centar Zlatibora i Kraljev trg dobili su potpuno novi izgled. Uz poštovanje svih epidemioloških mera, gosti Zlatibora mogu uživati u njegovim lepotama, jer je ova planina puna skrivenih i neistraženih čuda, spremna da širom raširenih ruku prihvati sve koji požele da se prepuste njenim čarima.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment