Zlatibor će biti kao Antalija /Video+foto/

Na Zlatiboru su počeli radovi na budući sportski centar od 20 otvorenih i zatvorenih terena. Prema rečima Milana Stamatovića, predsednika opštine Čajetina, počeli radovi na uređenje zemljišta iza hotela Tornik a uz trasu zlatiborske gondola.

– Sa ovih 20 terena Zlatibor će, na primer, moći da parira turskom letovalištu Antalija koje je trenutno u evropskom vrhu sa ponudom za pripreme sportskih ekipa. Takođe, sa završetkom ovog našeg projekta izgradnje dodatnih sportskih terena na Zlatiboru ni domaće ekipe neće morati da idu u Tursku ili u Sloveniju, već će te iste, ako ne i bolje, uslove imati i u svojoj zemlji, na Zlatiboru – rekao je Stamatović.

On je dodao da je Zlatibor izuzetno pogodan za pripreme sportskih ekipa, za zdravstveni turizam, za rekovalescente i da pripremaju infrastrukturu za budući period, za klijentelu koja već dolazi.

– Nadamo se da će kada ovo završimo dolaziti u znatno većem broju sportske ekipe iz Srbije i inostranstva. Upravo te inostrane ekipe traže uslove kakvi postoje u drugim evropskim turističkim centrima i mi se intenzivno spremamo da im to i ponudimo. Što se tiče smeštaja, Zlatibor već sada može da pruži takve uslove i samo je potrebno da nadogradimo našu sportsku infrastrukturu, za šta smo predvideli investiciju od 10 miliona evra koja će se realizovati u fazama. Trenutno su već dva terena završena, a još dva se grade – zaključio je predsednik opštine Čajetina.

Autor: LZS, Izvor: Opština Čajetina

Leave a Comment