Završen festival igre Zlatibor 2021

Festival igre Zlatibor 2021 se po prvi put održao 26.i 27.juna na bini na Kraljevom trgu u organizaciji Baletskog studija ” ADAGIO” iz Beograda i Turističke organizacije Zlatibor. Festival je revijalnog karaktera i na bini je okupio sve vidove umetničke igre od baleta preko plesa do folklora i prikazao svu lepotu ove umetnosti na jednom mestu.

Učesnici ovogodišnjeg Festivala su bili od predškolskog do seniorskog uzrasta čitave Srbije i regiona. Tokom festivala nastupali su pored baletskog studija ,,Adagio” Beograd, i kreativni studio ,,Art Viva Dance” Nikšić, ,,Victory Dance Studio” Beograd, plesni klub ,,Balerina” Pančevo, studio ,,Lot Lorijen” Uzice, studio,,Contra Dance” Niš, ,,Red Star” Beograd a potom i predstavnici folklornih grupa KUD ,,Vojvoda Janković Katić 1896″ Mladenovac, KUD ,,Dr.Laša Lazarević” Živice. Tom prilikom su došli učesnici iz Pančeva, Niša, Požarevca, Beograda, Nikšića, Mladenovca, Užica.

Prilikom otvaranja festivala posetiocima se obratio predsednik Diaspora Group-e Miša Ćirić, kao i mis turizma Srbije 2021.godine Katarina Stevanović, koji su u nastavku programa imali ulogu moderatora. Potom se obratila koreograf Olivera Stanojević – Mitrović, koja je sve pozdravila i naglasila veliko zadovoljstvo što se ova manifestacija održava upravo na ,,zlatnoj planini”. Dok su predstavnici TO Zlatibor izrazili veliku zahvalnost i dobrodošlicu svim učesnicima koji su omogućili uživanje u ovoj plemenitoj umetnosti. Kao i da se nadaju da će ova manifestacija postati tradicionalna.

Izvor: TO Zlatibor

Leave a Comment