Rok koncertom YU grupe počelo je „Kulturno leto“ /FOTO/

Saša Žule Radojević, Dragi Jelić, Žika Jelić i Petar Jelić su sinoćnim koncertom otvorili Kulturno leto na Đetinji, a ujedno, pošto to nisu uradili prošle godine, obeležili 5 decenija postojanja.

Na prepunom Gradskom trgu u Užicu YU grupa je skoro dva sata svirala bez prestanka. Njihove pesme pevali su i generacije članova YU grupe, oni malo mlađi, srednje dobi, mladi i najmlađi. Svi zajedno su se njihali u ritmu starih rokera.

– Ovaj koncert je bio planiran prošle godine. U toj godini YU grupa napunila je pola veka postojanja. Ali, zbog poznatih razloga koncert nije održan, a isto tako u toj godini ni YU grupa nije proslavila pola veka postojanja – rekla je Jelena Vasović, direktorka Gradskog kulturnog centra, naavljujući otvaranje Kulturnog leta na Đetinji i pozvala publiku da uživa u hitovima koje je pevala cela nekadašnja Jugoslavija – Kosovski božuri, Čudna šuma, Crni leptir, Mornar, Moja si od zlata jabuka, Dunave …

Publika željna druženja, dobre muzike i zabave, aplauzima, vrištanjem i pevanjem stavila je do znanja da su Saša, Dragi, Žika i Petar neprevaziđeni i da će njihova muzika još trajati i prenositi na one najmlađe generacije. Nakon koncerta mnogi su hteli da se fotografišu sa njima, a dragu uspomenu sa koncerta poneće četvoro krupnijih Užičana kome je Žika na bini uručio majice.

Autor: LZS


Leave a Comment