Zagrmele trube orkestra Dejana Jevđića na Zlatiboru

Orkestar Dejana Jevđića, majstora trube iz Požege, je 26. avgusta sa početkom u 20.00 časova održao koncert na Kraljevom trgu. Koncert je upotpunio „Luna“ bend iz Užica.

Poznati po kvalitetnoj muzici, energiji koju prenose na svoju publiku i sjajnoj atmosferi, orkestar Dejana Jevđića zajedno sa „Luna“ bendom se predstavio zlatiborskoj publici sledećim numerama: „Kosovski božuri“, „Pukni zoro“, „Celu noć i celi dan“, „Dani su bez broja“, a na repertoaru su se našle i strane numere: „Bad romance“, Crazy in love“, „Bella Ciao“ i druge.

Trubački orkestar Dejana Jevđića formiran je u decembru 2000. godine. Tadašnji sastav brojao je ukupno 9 članova, a veliku pomoć i podršku u samom formiraju orkestra pružio je Miladin Jovanović, trubač iz Sirogojna. U porodici Jevđić trubaštvo je višedecenijska tradicija.

Orkestar ima raznovrstan repertoar, od starih izvornih pesama i kola do novokomponovane narodne muzike, kao i muzike drugih podneblja Srbije, prvenstveo južna i istočna Srbija. Do sada je orkestar nastupao širom Srbije i u inostranstvu, prilikom čega je osvojio  mnogobrojne nagrade.

Orkestar Dejana Jevđića dobitnik je nagrade “Zlatna truba” u Guči 2011, 2012. i 2013. godine, a 2014. godine proglašen je za najbolji orkestar.

Domaća publika  ali i mnogobrojan broj posetilaca Zlatibora, uživali su u koncertu  i odličnoj  zabavi. Sledeći događaj na programu Kulturnog leta je u petak 27. avgusta kada će na Kraljevom trgu biti izvedena predstava „Zlatiborsko zlato“.

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment