Za opremanje Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru 10 miliona dinara od države

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, potpisao je u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija ugovor o opremanju Ribarskog naselja na Potpećkom jezeru, vredan 10 miliona dinara.

– Sredstva će biti utrošena za opremanje postojećih kapaciteta kako bi Ribarsko naselje, nakon tri godine, bilo stavljeno u potpunu funkciju – kaže Miralem Gogalić, pomoćnik predsednika Opštine zadužen za oblast turizma.

U okviru toga biće opremljen restoran sa terasom, izgradiće se još šest mesta za autokampere sa pratećim prključcima, pa će sa svih 10 mesta, biti i na mapi evropskih autokampova.

– Radiće se na uređenju šatorskog naselja za oko 100 korisnika, naselje će se pokriti videonadzorom, opremiće se i infocentar, kancelarijski prostor za Upravu naselja, a na Potpećkom jezeru urediće se poluolimpijski bazen za kupanje i platforma za sunčanje sa ponton kockama – rekao je Gogalić.

Radovi na opremanju Ribarskog naselja treba da budu završeni u ovoj kalendarskoj godini, kako bi u narednoj moglo da se stavi u funkciju, mada je već ovog leta imalo svoje korisnike od izviđača, preko rekreativaca, do ljubitelja prirode i modrozelenog Lima.

Podsetimo, Ribarsko naselje raspolaže sa ukupno 28 ležajeva, odnosno 11 kućica sa dva kreveta i dva apartmana sa po tri ležaja, urađeni su i toaleti, kućica za pripremanje hrane, parkovski mobilijar, kultivisan unutrašnji prostor naselja, dovedeni su voda i struja, asfaltiran prilazni put.

Novi sadržaji poput sportskih terena, teretana, adrenalin parkova i staza zdravlja, planirani su u narednim godinama.

Izvor i foto: Opština Priboj

Leave a Comment