ZA ČISTIJU OPŠTINU: Otvoren moderan objekat KJP Zlatibor

Savremeni poslovni i radni prostor komunalnog javnog preduzeća “Zlatibor” danas je svečano otvoren na parceli od jednog hektara i ima tri hiljade metara kvadratnih ukupne površine, a planira se i otvaranje reciklažnog dvorišta, gde će se otpad reciklirati. Ovaj prostor se nalazi udaljeno od centra Zlatibora, ka selu Semegnjevo.

– To je jedan savremen objekat koji će nam u mnogome olakšati poslovanje uz već postojeći zavidan vozni park od oko 100 vozila i 180 zaposlenih.Praktično sa tri lokacije smo se preselili na ovu zajedničku, od čega će u narednom periodu svi stanovnici i posetioci opštine Čajetina videti veliku korist – rekao je direktor КJP „Zlatibor“ Srđan Pantović nakon što je sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem presekao vrpcu.

Ovaj objekat je u potpunosti finansirala lokalna samouprava u iznosu od 250 miliona dinara.

– Ovim smo pokazali da smo u pravom smislu servis građana. Nismo čekali da nam neko drugi uredi našu lokalnu zajednicu niti naša javna preduzeća. U prethodnih 20 godina sa jednim vozilom smećarem i nekoliko kamiona FAP-ova danas smo došli do jednog ozbiljnog preduzeća koje će se u narednom periodu proširiti i na nekih 10 hektara – rekao je Stamatović.

U nastavku ovih objekata planira se izgradnja reciklažnog dvorišta i da tako u potpunosti zaokruži ciklus uklanjanja čvrstog otpada sa teritorije opštine Čajetina.

– Taj otpad uklanjamo u potpunosti i zato nemamo mini deponije na teritoriji opštine. Nastavljamo da radimo i na reciklaži i odvajanju tog otpada. Idemo ka cilju da smeće, kao i svuda u svetu, i u Srbiji ne bude problem već da ono bude u funkciji profita i biznisa. Ovu lokaciju smo pažljivo tražili tako da će sve službe biti na ovom prostoru van naseljenog mesta koji, uz to, ima i mogućnost osmišljenog proširenja, dok će samo službe naplate i informacija ostati u Čajetini i u naseljenom mestu Zlatibor – rekao je Stamatović.

Autor: LZS, Izvor i foto: Opština Čajetina

Leave a Comment