Za 20 dana gondolom se provozalo 25.000 ljudi

Panoramskom Gold gondolom na Zlatiboru se u prvih 20 dana rada vozilo oko 25.000 ljudi, rečeno je danas Tanjugu u Turističkoj organizaciji Zlatibora.

Kažu da je interesovanje za gondolu sve veće i da se broj prodatih karata za vikend kretao između 1.000 i 1.200.

-Od prvog dana vladalo je neviđeno ineresovanje, što je u neku ruku opravdalo, pa čak i premašilo i najveća očekivanja. Prvog dana je za samo četiri sata rada gondole prodato oko 1.200 karata. Danima nakon toga prodaja karata je prestajala pre kraja radnog vremena, jer je trenutni broj karata premašio planirani dnevni kapacitet, dobrim delom umanjen zbog poštovanja epidemioloških mera – navode iz TOZ-a.

Ističu da su kabine predviđene za maksimalno 10 putnika i 600 putnika po satu, a zbog već pomenutih epidemioloških mera kapacitet kabina je morao biti smanjen na četiri putnika po kabini i 240 prevezenih putnika na sat.

Dugo očekivana atrakcija zlatiborska gondola svečano je puštena u rad 14. januara 2021. i prevezla svoje prve putnike.

Rukovodstvo JP “Gold gondola Zlatibor” i opštine Čajetina nisu zaboravili meštane koji su svojim angažovanjem tokom zlatiborske mobe dali svoj doprinos ostvarenju ovog sna.

Za njih je obezbeđen trajni popust, a u par navrata su imali mogućnost da se voze i besplatno, kada je ovu privilegiju iskoristilo nekoliko hiljada meštana opštine Čajetina.

Izvor: Tanjug

Leave a Comment