“Vidi Srbiju” u LJuboviji

V.d. direktora TOS-a Marija Labović sa saradnicima posetila je Ljuboviju u okviru letnje promotivne kampanje, pod sloganom “Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju”.

Pre dolaska u Ljuboviju obišli su manastir “Sv.Nikolaj Srpski”, smešten u podnožju Sokolske planine. Manastir je zadužbina episkopa šabačkog, gospodina Lavrentija. Posvećen je Sv. vladiki Nikolaju Velimiroviću. U krugu manastirskog kompleksa nalazi se muzej, konak i veći smeštajni objekat koji može da primi i do 300 gostiju.

Predstavnici TOS-a obišli su i obalu Drine na mestu gde će biti izgrađen auto-kamp u Ljuboviji, na osnovu projekta za koji su od ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija dobijena sredstva. Posetili su i etno domaćinstvo “Vrhpolje” i još nekoliko smeštajnih kapaciteta na priobalju Drine.

Turisti koji posete ovu destinaciju, mogu da uživaju u lepoti Drine ali i u aktivnom odmoru uz ribolov, rafting ili planinarenje.

Domaćini organizuju izlete do manastira u Sokogradu i Belim Vodama, kanjona Trešnjice, gde je stanište beloglavog supa, i Bobije, jedne od najlepših planina u Srbiji. Na raspolaganju su i vožnja bicikala u prirodi i pešačke ture.

Izvor: TOS

 

 

 

Leave a Comment