Užice pomaže Kineze sa 20.000 maski

Vodeći se preporukom Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da, ko je u mogućnosti, pokuša da pomogne našem prijateljskom kineskom narodu u borbi sa epidemijom korona virusa, Užice je uputilo paket humanitarne pomoći u kineski grad Harbin.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da Grad Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne, obzirom da je pobratim grad sa gradom Harbinom, a i zbog činjenice da je Harbin Užicu nedavno donirao oko 300 hiljada evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i jednog parka, koji je u ime bratimljenja naša dva grada, nazvan „Park prijateljstva“.

„Imamo i veoma dragu kinesku prijateljicu Lindu Vong koja je donirala 340 hiljada evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj.

Svesu to razlozi da ponudimo pomoć gradu Harbinu u onome što im je neophodno u suočavanju sa velikim problemom vezanim za korona virus i oni su nam rekli da bi od najveće pomoći bilo da im obezbedimo 20 hiljada zaštitnih maski. Juče smo 20 hiljada najkvalitetnijih maski, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji, poslali za Harbin. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom, koje je inicirao naš predsednik“, rekao je Petković.

Izvor Grad Užice

 

 

Leave a Comment