TO ZLatibor u Sofiji

Turistička organizacija Zlatibor predstavlja turističku ponudu najposećenije srpske planine na HOLIDAY & SPA EXPO, međunarodnom sajmu turizma u Sofiji. Ovo značajno turističko okupljanje idealno je mesto za poslovne susrete turističkih poslenika iz celog sveta, ali i prilika da se turistički potencijali predstave turistima i široj javnosti Bugarske.

Na sajmu se predstavlja aktuelna turistička ponuda prve srpske vazdušne banje, sa akcentom na aktivni odmor, zdravstveni turizam, porodične sadržaje, ture i poznate atrakcije koje se nalaze u okolini Zlatibora.

Kako je prvi dan sajma bio predviđen samo za poslovne posetioce, predstavnici TO Zlatibor održali su nekoliko važnih sastanaka sa agencijama i turoperatorima iz različitih delova Bugarske. Interesovanje bugarske turističke privrede za Zlatibor je  veoma veliko, što dokazuje podatak da je broj turista iz ove susedske zemlje sve veći iz godine u godinu.  Predstavnici velikih agencija i turoperatora sa kojima su održani sastanci upoznali su se sa ponudom zlatiborskih hotela, bogatim sadržajem, aktivnostima i jednodnevnim turama koje su gostima na raspolaganju tokom cele godine , ali i sa blagodetima zlatiborskog podneblja, poput zdravog vazduha i domaće hrane.

Pored turističke privrede i poslovnih saradnika, štand Zlatibora posetio je veliki broj novinara i blogera koji se bave temama iz sveta turizma.

Prema njihovim rečima, Zlatibor im  je posebno interesantan jer su turisti iz Bugarske posebno zainteresovani za ovu srpsku destinaciju.

Prvog dana sajma štand Srbije i Zlatibora posetio je ambasador Republike Srbije u Bugarskoj, gospodin Željko Jović, koji je iskazao zadovoljstvo što je tako veliki broj destinacija iz Srbije prepoznao važnost ovog sajma i krenuo u saradnju sa kolegama iz bugarske turističke privrede.

Sajam će za posetioce biti otvoren do subote, 15. februara, a Zlatibor se, kao i prethodnih godina, predstavlja u okviru štanda nacionalne turističke organizacije.

Izvor TO Zlatibor

 

Leave a Comment