Učenici iz Laktaša u poseti Zlatiboru

Poznato je da Zlatibor gaji izuzetne veze sa Republikom Srpskom, njenim predstavnicima i institucijama, u svim oblastima. Naročito je to izraženo i vidljivo u turističkoj delatnosti. Gosti iz Repubike Srpske su već decenijama među najbrojnijim posetiocima Zlatibora. Ovom prilikom, na Zlatiboru su boravile organizovane grupe učenika osnovnih škola iz Laktaša.

Predstavnici Turističke organizacije Zlatibor poželeli su dobrodošlicu gostima iz Laktaša nakon čega im je kroz šetnju centrom Zlatibora predstavljena turistička ponuda „zlatne planine”. Tom prilikom prošetali su obnovljenom Kraljevom trgom I upoznali simbole Zlatibora. Tokom boravka posetili su i dobro poznate zlatiborske lokalitete, najposećeniji speleološki objekat Stopića pećinu, kao i srce zlatiborske tradicije Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu.

Zlatibor je mesto nezaboravnih uspomena mladih generacija koji uživaju u blagodetima ove planine. Tokom obilaska prirodnih lepota, atrakcija i sadržaja „zlatne planine”, gosti su sa ovog putovanja poneli najlepše utiske. Uverili su se zašto je Zlatibor među omiljenim destinacijama u Srbiji s obzirom na odličnu zabavu, druženje, kao i uživanje u netaknutoj prirodi.

Izvor: TO Zlatibor

 

Leave a Comment