Ubrzavaju se radovi na autoputu do Požege, a od septembra počinju radovi na obilaznici oko Užica

Koliko je infrastruktura važna za privredu, toliko je važna za turizam i ekologiju. U tom cilju veoma je značajna i ohrabrujuća izgradnja autoputa od Preljine do Požege, kao i najava predsednika Aleksandra Vučića da će se nastaviti radovi na obilaznici oko Užica.

Predsednik Srbije obišao je danas radove na deonici autoputa “Miloš Veliki” od Preljine do Požege, na najdužem tunelu Laz, kroz planinu Jelicu. Radovi na ovom dela autoputa se ubrzavaju, kao i izgradnja brze saobraćajnice do Kotromana, a kako je istakao predsendik to su važni preduslovi za dalji razvojj Užica i celog Zlatiborskog okruga.

On je najavio i radove na izgradnji obilaznice oko Užica, koji će početi u septembru.

– Do septembra videćete veliki broj radnika koji će krenuti da rade na obilaznici – najavio je predsednik Srbije.

Uz to je rekao da će početi i kompletno renoviranje Zdravstvenog centra Užice, vredno 30 miliona evra.

– To je ogroman novac, kao da dižemo sve potpuno novo. Biće to najmodernija bolnica, sa najmodernijim aparatima. To će značiti mnogo celom užičkom kraju – dodao je Vučić.

U obilasku sa predsednikom bili su i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i predsednici ostalih opština Zlatiborskog okruga.

– Ovo su sjajne vesti za Užice i još jedna potvrda da će naš grad i u narednom periodu imati punu podršku države u realizaciji projekata koji su za Užice od ogromnog značaja – istakla je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević.

Autor: LZS, foto: Grad Užice

 

Leave a Comment