U čast Radomiru Antiću organizovaće se dečiji festival fudbala

Nakon što je stadion u Užicu poneo ime slavnog svetskog trenera Radomira Antića, u njegovu čast biće organizovan Međunarodni dečiji fubdalski turnir “Trofej Radomir Antić”. Ova manifestacija će se održati 11. i 12. septembra ove godine na stadionu koje nosi njegovo ime i na terenu pored novootvorene sportske hale, koju je nedavno otvorio predsednik Aleksandar Vučić.

Nosilac takmičenja će biti Sportski savez Užica, a generalni sekretar užičkog saveza Dragiša Кuzmanović rekao je da je ova manifestacija od opšteg interesa za razvoj sporta u gradu Užicu.

– Turnir će nositi ime Radomira Antića i obećavam da ćemo organizovati veoma kvalitetan međunarodni turnir i da će se već u narednim godinama ovaj turnir nalaziti u programu rada Sportskog saveza Užice za svaku godinu kao i u finansijskom planu rada grada Užica za naredne godine – rekao je Kuzmanović.

Milan Čabrić ispred organizacije “ISF” koja će zajedno sa Sportskim savezom Užice organizovati ovaj događaj, zahvalio se porodici Radomira Antića koja je prepoznala dobru ideju i dala saglasnost da se turnir organizuje, a zatim i Sportskom savezu i Gradu koji su uložili napore da se manifestacija organizuje.

– Reč je o jedinstvenoj manifestaciji u ovom delu Evrope, na radost dece iz Užica. Na inicijativu gradonačelnice pozvane su sve ekipe iz grada Užica bez kotizacije. Potvrdili su učešće mnogi timovi iz regiona, imaćemo 7 stranih zemalja, pored naših najvećih timova Crvene zvezde i Partizana. Zahvalio bi se i promoterima koji su prihvatili sa velikim zadovoljstvom da budu deo manifestacije, bivši igrači i prijatelji Radomira Antića a to su Ilija Zavišić, Radmilo Ivančević, Milovan Rajevac, Nenad Milijaš, Miloš Кrasić i Milan Lane Jovanović – rekao je Čabrić i pozvao sve zainteresovane timove da se na vreme prijave.

Inicijativa o ovom trofeju je potekla i od Milovana Rajevca, koji je podsetio da je Užice dalo mnogo dobrih fudbalera, i dobrih sportista među kojima je najveće ime Radomira Antića i da ga zbog toga treba sačuvati od zaborava.

– Tokom 2010. godine nas dvojica, iz istog mesta, vodili smo dve reprezentacije na Svetskom prvenstvu. Verovatno da više niko neće sa tolikim uspehom trenirati Barselonu, Atletiko i Real. Bili smo kao braća, veliki prijatelji, od njega sam dosta naučio, stalno sam ga slušao i za sve mu hvala. Njagov lik i delo će ostati trajno – rekao je Rajevac.

Naovoj manifestaciji takmičiće se deca od 7 do 12 godina, tj. od 2009. godišta do 2014. godišta, igraće se po grupama, posle toga će se igrati eliminacija i dobiće se 6 kategorija, 6 najboljih timova. Svečano otvaranje biće spektakularno na stadionu “Radomir Antić”uz kulturno zabavni program.

– Promocija sporta među mladima, zdravog načina života, timskog duha i svih onih drugih pravih moralnih vrednosti koje bavljenje sportom donosi jedini su razlog zbog koga smo prihvatili inicijativu Sportskog saveza Užice i doneli odluku o pokroviteljstvu ove sportske manifestacije kao manifestacije od posebnog značaja za naš grad – istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević i dodala da je raduje činjenica da će ova manifestacija postati tradicionalni sportski događaj u gradu na Đetinji.

Autor: LZS, foto Grad Užice

Leave a Comment