Turističkom udruženju “Gostilje” sertifikat za uspešno upravljanje vodopadom i okolinom

Turističkom udruženju “Gostilje”, koje upravlja vrlo posećenim vodopadom, dodeljen je sertifikat kojim se potvrđuje da je među najpouzdanijim organizacijama na tržištu i da se ističe odgovornim poslovanjem.

Ovo priznanje kompanije za pouzdanost ”CompanyNJall d.o.o.” izdaje se isključivo organizacijama koje svojim poslovanjem ostvaruju visoke ekonomske kriterijume i druge poslovne standarde. Sertifikat omogućava prepoznavanje najpouzdanijih organizacija na srpskom tržištu.

Vodopad u Gostilju predstavlja jednu od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora. Tu se voda Gostiljske reke, uzvodno od njenog ušća u reku Katušnicu, obrušava sa 20 metara visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven i impresivan vodopad. Čitav prostor okolo predstavlja malu oazu netaknute prirode koju odgovorno održava TU “Gostilje”.

Nedaleko od ove prirodne turističke atrakcije nalazi se i veliki bazen napunjen čistom izvorskom vodom gde se u sezoni osvežavaju mnogi kupači, kao i sportski tereni pogodni za rekreaciju u zagrljaju očuvane prirode.

Turističko udruženje “Gostilje” s uspehom je radilo i na uređenju pešačkih staza, ograda, dečjeg igrališta i drugih sadržaja u ovom sve posećenijem zlatiborskom selu. Svojim odgovornim poslovanjem doprineli su raznovrsnosti i bogatstvu turističke ponude Zlatibora.

Autor:LZS, izvor i foto: TO Zlatibor

Leave a Comment