Suša i grad uništili useve u pojedinim užičkim selima

Nevreme koje je juče u dva navrata zahvatilo užički kraj u pojedinim selima Užica uništilo je voće i povrće. To je samo, prema rečima proizvođača, dotuklo katastrofalno stanje koje je izazvala višednevna suša.

Grad koji je juče padao u pojedinim selima kod Užica bio je do veličine oraha. Povodom nepogoda koje su zadesile poljoprivredne proizvođače oglasio se i Gradski odbor Užice stranke Zdrava Srbija.

– Ovom prilikom apelujemo na Gradske vlasti da shodno teškim okolnostima, koje su  poljoprivredne proizvođače dovele u nepovljnu situaciju reagruje na adekvatan način kako bi se ublažili gubici koji su nastali od grada koji je juče naneo katastrofalne štete na teritoriji Grada Užica kao i suše koja je ovih zadnjih dana takođe nepovoljno uticala na poljoprivrednu proizvodnju. Poljoprivredne proizođače u selima na teritoriji Grada Užica koji predstavljaju ništa drugo nego male kombinate za proizvodnju voća i povrća, jučerašnji grad kao i suša koja je prethodila, bez biranja konvencionlnih reči u potpunosti je uništila, tako da se  negativni aspekti elementarne nepogode neće odraziti na proizvodnju samo u ovoj godini (voća, povrća i stočarsku proizvodnju), već i naredne godine, a posebno na  proizvodnju u voćarstvu – navedeno je u saopštenju.

Oni su uputili apel gradskoj vlasti da budžet koji je na raspolaganju prilagodi novonastaloj situaciji.

Autor: LZS

 

Leave a Comment