Počinje “Bašta fest”

U parku “Borići” u Bajinoj Bašti večeras počinje Internacionalni festival kratkog igranog filma “Bašta fest” pod otvorenim nebom. Festival koji traje četiri dana  otvoriće glumica Milica Janevski, u čijim ulogama smo uživali u filmovima “Odumiranje” Miloša Pušića i “Otac” Srdana Golubovića i u seriji u ulozi Zorice u seriji “Kosti”.

foto Bašta fest

U četiri dana publika će imati priliku da pogleda filmove iz 21 zemlje: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, BiH, Austrije, Francuske, Kine, Južne Koreje, Danske, Finske, Irana, Kanade, Egipta, Nemačke, Belgije, Litvanije, Španije, Švajcarske, Holandije, Turske. Zatvoriće ga film “Lihvar” reditelja Nemanje Ćeranića.

foto Bašta fest

– Bitno je naglasiti da je ovo osma godina kako se festival održava i da je vrlo značajan i posvećen decentralizaciji kulture. Bašta Fest daje prostor mladim ljudima ne praveći razliku između onih koji tek započinju svoje karijere i starijih iskusnih kolega, nego ih spaja na obostrano zadovoljstvo. I da, ove godine, Bašta Fest izlazi sa sloganom OFFLINE uz nadu i potrebu da se stvari normalizuju i da ponovo gledamo filmove u najlepšoj prirodi pred velikim ekranom – izjavila je Milica Janevski.

Do sada su Bašta fest otvorili Nikola Rakočevič, Slaven Došlo, Marko Janketić, Hana Selimović, Milan Marić, Isidora Simijonović, Filip Đurić i Ivana Vuković.

Izvor: Bašta fest, foto naslovna: Bašta fest

Leave a Comment