Šarganska osmica i “Tara Turs” dobitnici Turističkog cveta

U svečanoj atmosferi Dream Event Centra u Beogradu, Turistička organizacija Srbije je u četvrtak, 15. decembra, dodelila najviša priznanja u turizmu – ‘’Turistički cvet’’, proglasila najuspešnije u srpskoj turističkoj privredi tokom 2022. godine i nagradila one koji su tokom godine na najbolji način podigli nivo turističke usluge, doprineli razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije.

Na samom početku gostima se obratio Ministar turizma i omladine gospodin Husein Memić sabirajući utiske prethodne godine i očekivanja u narednoj 2023. Posebno skrećući pažnju da je godina za nama bila rekordna za srpski turizam. U nastavku je svoje utiske prenela Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije, iznoseći veliko zadovoljstvo velikom broju prisutnih, ujedno se zahvalila svim kandidatima i istakla da nastavimo da osluškujemo i pratimo trendove tržišta i predviđamo potrebe turista, jer samo na taj način možemo da i naredne godine beležimo nove rekorde.

Pored visokih zvanica događaju su prisustvovali predstavnici lokalnih turističkih organizacija, hotela, turističkih agencija, predstavnici medija, organizatori manifestacija i mnogi drugi.

Veliku konkurenciju u 37. po redu trci za Cvet činilo je 95 prijavljenih kandidata raspoređenih u 7 različitih kategorija. Za razliku od prethodne, ove godine su uvedene dve nove kategorije „Influenser / Bloger“ i „Elektronski ili štampani mediji za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije“. Izbor za najbolje je prošao kroz glas publike i ocene stručnog žirija.

Dobitnici nagrade TURISTIČKI CVET za 2022. godinu su:

  1. Turistička organizacije Loznica (kategorija: Turistička organizacija)
  2. Beogradski maraton (kategorija: Turistička manifestacija)
  3. Turistička agencija TARA TURS (kategorija: Turistička agencija)
  4. a.Hotel Fruške Terme (kategorija: Ugostiteljski objekat za smeštaj – Hotel)
    b.Lala Vineyard Glamping Resort (kategorija: Ostali ugostiteljski objekat za smeštaj)
  5. Muzejsko-turistički kompleks „Šarganska osmica“ (kategorija: Pravni subjekt za doprinos unapređivanju turističke ponude i promocije turizma)
  6. Boris Radošević – Lutajući putnik (kategorija: Influenser / Bloger)
  7. TV emisija „Šarenica“ (kategorija: Elektronski ili štampani medij za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije)

Značaj ovogodišnje dodele nagrada višestruko je veći uzevši u obzir da je turizam u celom svetu bio pod ogromnim izazovom prethodne dve godine, a uspeh oporavka Srbije kao turističke destinacije je zajednički.

Izvor: TOS

Leave a Comment