Sadašnje i bivše šampionke se sastaju u Užicu

Nekadašni i sadašnji šampioni u ženskoj odbojci sastaće se na „Turniru finala“ 9. i 10. avgusta u Užicu. Ovaj turnir organizuje OK „Jedinstvo“, nekadašnji višegodišnji prvak Jugoslavije i Srbije i vicešampion Evrope. Na turniru pored domaćina učestvovaće aktuelni šampion „Ub“, zatim „Tent“ Obrenovac i „Crvena zvezda“.

Vesna Čitaković Đurišić, nekadašnja igračica ovog kluba i kapiten reprezentacije Srbije, a sada generalni sekretar kluba „Jedinstvo“, kaže da je ideja o ovom turniru nastala pre dva meseca.

– Ponovo će Užičani imati priliku posle toliko godina da gledaju sjajnu odbojku, gde će učestvovati šampioni Srbije – rekla je Vesna.

Novi tenrer Tomislav Kukanjac ne krije zadovoljstvo što če „Jedinstvo“ ekipe iz vrha Super lige.

– Vrlo nam prija što ćemo ugostiti tri ekipe iz Super lige i videćemo gde je naš klub po kvalitetu u odnosu na superligaške ekipe. Svakako ćemo se truditi da pokažemo što bolju igru – rekao je Kukanjac i dodao da je „Jedinstvo“ posle nekih godina problema i krize ponovo na stabilnim nogama.

On kaže da je užički klub na putu da iz godine u godinu pravi korak više i nada se da će posle 22 kola u ovoj odbojkaškoj godini iz Prve lige ući u Super ligu.

– Igrački kadar ove godine je bolji nego prošle godine. Mnogo znači što su se Marija Tomašević i Anđela Nenadić vratile u klub, a imamo još nekoliko igračica iskustvom. Tu je i mlađi talentovani kadar koji će u dogledno vremo sigurno postići značajne rezultate – rekao je Kukanjac.

Kapiten užičkih odbojkašica Bojana Faćol kaže da je ovaj turnir pre svega velika prilika da vide svoje snage i obećala da će pružiti maksimalni otpor.

Vesna Čitaković Đurišić je podsetila da su „Jedinstvo“ i „Crvena zvezda“ najtrofejniji klubovi, s tim što Zvezda postoji 35 godina duže od užičkog kluba.

– Nekako ti prvi uspesi „Jedinstva“ i prva šampionska titula je ujedno i moja prva titula. I posle celu deceniju smo bili na tronu. Klub ima 9 titula i 8 kupova i vice šampiona Evrope. Bilo je i 9 devojaka olimpijaca i trener Darko Zakoč. To je bila jedna decenija neverovatne priče „Jeidnstva“. Užice je tada bilo poznato po komplet lepinji i odbojkašicama – rekla je Vesna i dodala da sa velikom voljom i ljubavi radi na tome da se „Jedinstvo“ vrati u Super ligu i najavila osnovanje Škole odbojke.

Autor: LZS

Leave a Comment